Quick Links:
Navigation
Forside
Foreningen
Medlemmer
Bestyrelsen
Vedtægter
Dagsorden/Referater
Fotoalbum
Videoer
Smagsnoter
Foreningens vinkort
Kontakt vinforeningen
Links
Artikler
Downloads
Søg
Referat d. 16.07.2016
Vin & Reklame sponsor
Skagenferien.dk
Tøjsponsor
Vine fra Piemonte
Vine fra Piemonte

Kort om vine fra Piemonte
Piemonte
Piemonte ligger for fødderne af alperne i det nordvestlige Italien. Piemontes vine er nogle af de bedste fra Italien og er kendt over hele verden. De første kilder, der omtaler vin i området, er fra romertiden og siden har man dyrket vinen bedre og bedre og kan i dag præstere nogle flotte eksempler på italiensk vinkunst. Der er især tale om rødvin. Der er vel kun tale om én hvid vin af betydning og det er Asti Spumante. Af de røde vine skal her nævnes Barolo, Barbaresco, Barbera, Dolcetto og Nebbiolo.

BAROLO
Barolo er den mest kendte af vinene fra Piemonte. Den er lavet på Nebbiolo-druen og skal lagre 3 år, heraf de 2 på fad inden den må sælges. Er der tale om riserva eller riserva speciale er perioden henholdsvis 4 og 5 år. En Barolo er en tung og kraftig vin, der i sin ungdom kan være snerpende. Det er en meget holdbar vin og den skal som regel have 5-8 år på bagen inden den drikkes, men 10-15 år er endnu bedre.

Som så megen anden god vin, skal en Barolo have luft servering - så dekantér den eller åbn den i god tid!

BARBARESCO
Barbaresco er lillesøsteren til Barolo. Nogle siger, at hvis Barolo er kongen, så er Barbaresco dronningen, idet den er lidt mere feminin. Som Barolo er Barbaresco lavet på Nebbiolo-druen og skal lagre 2 år, heraf det ene på fad, inden den må sælges. For riserva og riserva speciale er der tale om henholdsvis 3 og 4 år. Barbaresco kan drikkes yngre end Barolo, men giv den hellere 4-5 år.

BARBERA
Barbera er Italiens mest udbredte drue, således også i Piemonte. De bedste er Barbera d'Alba og Barbera d'Asti. Alba er den kraftigste og mest tørre - nogle vil også sige den bedste. Asti er lidt lettere og med mindre karakter.

DOLCETTO
Der findes mange varianter af Dolcetto, hvor de kendteste er Dolcetto d'Alba, Dolcetto d'Alba Superiore, Dolcetto delle Langhe Monregalesi, Dolcetto di Dogliani, Dolcetto di Diano d'Alba. De er alle lavet på Dolcetto-druen, men kan i smag varierer fra tørre, bløde vine til mere frugtagtige og forfriskende. De fleste Dolcetto skal drikkes unge.

NEBBIOLO
Her kan man smage Nebbiolo-druens finesse uden den hårdhed, der er i især Barolo men også Barbaresco. Nebbiolo d'Alba er en rigtig god vin, når den drikkes 3-4 år gammel. En lidt lettere (og billigere) udgave er Nebbiolo delle Langhe, der dog også er en rigtig god rødvin.
Smagslisten: (klik på navnet på vinen for at gå til vurdering)

GalsgaBarbera D´ Alba 2009

Barbera D´ Asti 2010

Langhe Nebbiolo 2004

Barbaresco 2007

Pelassa Barolo 2010
Log ind
Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 1

Brugere online: 0

Antal brugere: 6
Nyeste bruger: Formand